Вечерва преку фејсбук се огласи министерот Филипче, тој напиша дека 1160 нови случаи на коронавирусот се регистрирани во последните 24 часа

Министерот за Здравство, Венко Филипче се огласи преку фејсбук статус вечерва, каде напиша: Во последните 24 часа се направени 2864 тестирања, а регистрирани се 1160 нови случаи на ко вид-19 во: Скопје 472 Куманово 58 Дебар 2 Штип 43 Прилеп 78 Тетово 61 Струга 29 Велес 32 Битола 87 Охрид 47 Кавадарци...

Се огласија од Владата за легализирањето возила со странски таблици, ќе може да се регистрираат со 50% намалени давачки

Како што јавуваат од Владата, сите возила кои заклучно 1 октомври 2020 година влегле на територијата на Северна Македонија и се со странски регистарски таблички ќе можат во рок од една година да се регистрираат во земјата со намалени давачки за...

ФОТО: Објавени се деталите, опфатени 300.000 граѓани кои ќе добијат финансиска пoмош од државата

Ќе им се доделат по 6000 денари на pa нливите категории граѓани, како дел од антикризните мерки од четвртиот пакет на мерки. Станува збор за околу 26 милиони евра кои ќе им бидат распределни на околу 300 000 граѓани на...

Се огласија од министерството за Здравтво за 100-те кревети за ковидпациенти, кои ќе ги користи државата од приватнитеболници

Министерот за здравство д-р Венко Филипче, вечерва по состанокот со сопствениците на приватните болници на „Жан Митрев“, „Систина“ и „Ремедика“,во изјава за медиумите истакна дека е постигнат договор и обезбеден е дополнителен капацитет од 100 кревети за третман на ков идпациенти. Станува...

Владата со честитка за денот на создавањето на албанската азбука

Денот на создавањето на албанската азбука се смета за еден од клучните настани во историјата на Албанците и во нашата заедничка историја. Етничката и јазичната разноличност ги сметаме за наша предност. За наше заедничко богатство. Тоа е посебноста и суштината на...

M P N

Владата со честитка за денот на создавањето на албанската азбука

Денот на создавањето на албанската азбука се смета за еден од клучните настани во историјата на Албанците и во нашата заедничка историја. Етничката и...

Bpeме е за kapaнтин, 1406 нови случаи на коронавирусот од само 3398 тестови, ова се резултатите денеска

Од министерството за Здравство, јавуваат дека во последните 24 часа се направени 3398 тестирања, а регистрирани се 1406 нови случаи на коронавирусот во следниве...

Еве што кажа министерот Филипче за случајот во штипската болница пред некој ден

Се огласи министерот за Здравство, Венко Филипче за случајот во Штип. Тој преку неговата фејсбук страница, во статус вчера напиша: Државниот санит арен и...

Се огласи д-р Нико: Mожевме слободно во секој час да го земеме пасошот и да заминеме во Трст, Париз, Барселона, Ленинград, Будимпешта

Се огласи д-р- Нико преку својот фејсбук профил, каде во својот фејсбук статус напиша: ПОЧИТУВАНА МИНИСТЕРКЕ ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА, Дозволете да Ви поклонам еден краток бесплатен...

Не е лecно со коронавирусот, Скопје со најголема бројка, следуваат Тетово, Прилеп, Куманово, Велес, Битола, Струмица, Штип, Охрид

Вкупната бројка на ко вид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епиде мијата изнесува 47050, бројката на оздравени пац иенти е 27364, на...

Вечерва преку фејсбук се огласи министерот Филипче, тој напиша дека 1160 нови случаи на коронавирусот се регистрирани во последните 24 часа

Министерот за Здравство, Венко Филипче се огласи преку фејсбук статус вечерва, каде напиша: Во последните 24 часа се направени 2864 тестирања, а регистрирани се 1160...

Вечерва преку фејсбук се огласи министерот Филипче, тој напиша дека 1160 нови случаи на коронавирусот се регистрирани во последните 24 часа

Министерот за Здравство, Венко Филипче се огласи преку фејсбук статус вечерва, каде напиша: Во последните 24 часа се направени 2864 тестирања, а регистрирани се 1160...

Се огласија од Владата за легализирањето возила со странски таблици, ќе може да се регистрираат со 50% намалени давачки

Како што јавуваат од Владата, сите возила кои заклучно 1 октомври 2020 година влегле на територијата на Северна Македонија и се со странски регистарски...

ФОТО: Објавени се деталите, опфатени 300.000 граѓани кои ќе добијат финансиска пoмош од државата

Ќе им се доделат по 6000 денари на pa нливите категории граѓани, како дел од антикризните мерки од четвртиот пакет на мерки. Станува...

Се огласија од министерството за Здравтво за 100-те кревети за ковидпациенти, кои ќе ги користи државата од приватнитеболници

Министерот за здравство д-р Венко Филипче, вечерва по состанокот со сопствениците на приватните болници на „Жан Митрев“, „Систина“ и „Ремедика“,во изјава за медиумите истакна...

Владата со честитка за денот на создавањето на албанската азбука

Денот на создавањето на албанската азбука се смета за еден од клучните настани во историјата на Албанците и во нашата заедничка историја. Етничката и...

КОВИД ВО СВЕТОТ

Држава
Потврдени случаи
Mpтви
Излечени
Активни случаи
0
0
0
0
Updated on November 26, 2020 8:27 pm

Don't Miss

Вечерва преку фејсбук се огласи министерот Филипче, тој напиша дека 1160 нови случаи на коронавирусот се регистрирани во последните 24 часа

Министерот за Здравство, Венко Филипче се огласи преку фејсбук статус вечерва, каде напиша: Во последните 24 часа се направени 2864 тестирања, а регистрирани се 1160...

Се огласија од Владата за легализирањето возила со странски таблици, ќе може да се регистрираат со 50% намалени давачки

Како што јавуваат од Владата, сите возила кои заклучно 1 октомври 2020 година влегле на територијата на Северна Македонија и се со странски регистарски...

ФОТО: Објавени се деталите, опфатени 300.000 граѓани кои ќе добијат финансиска пoмош од државата

Ќе им се доделат по 6000 денари на pa нливите категории граѓани, како дел од антикризните мерки од четвртиот пакет на мерки. Станува...

Се огласија од министерството за Здравтво за 100-те кревети за ковидпациенти, кои ќе ги користи државата од приватнитеболници

Министерот за здравство д-р Венко Филипче, вечерва по состанокот со сопствениците на приватните болници на „Жан Митрев“, „Систина“ и „Ремедика“,во изјава за медиумите истакна...

Владата со честитка за денот на создавањето на албанската азбука

Денот на создавањето на албанската азбука се смета за еден од клучните настани во историјата на Албанците и во нашата заедничка историја. Етничката и...

Prevention Strategy

Вечерва преку фејсбук се огласи министерот Филипче, тој напиша дека 1160 нови случаи на коронавирусот се регистрирани во последните 24 часа

Министерот за Здравство, Венко Филипче се огласи преку фејсбук статус вечерва, каде напиша: Во последните 24 часа се направени 2864 тестирања, а регистрирани се 1160 нови случаи на...

Се огласија од Владата за легализирањето возила со странски таблици, ќе може да се регистрираат со 50% намалени давачки

Како што јавуваат од Владата, сите возила кои заклучно 1 октомври 2020 година влегле на територијата на Северна Македонија и се со странски регистарски таблички ќе можат...

ФОТО: Објавени се деталите, опфатени 300.000 граѓани кои ќе добијат финансиска пoмош од државата

Ќе им се доделат по 6000 денари на pa нливите категории граѓани, како дел од антикризните мерки од четвртиот пакет на мерки. Станува збор за околу...

Vital Information

Ова се бројките на активни на коронавирусот, Скопје 8137, Тетово1037, Прилеп 824, Куманово 783, Велес 740, Битола и Струмица 625

Вкупната бројка на ковид дијагности цирани во нашата земја од почетокот на епид емијата изнесува 44898, бројката на оздра вени паци енти е 26289,...

Добро можно ли е ова, 1321 нови случаи на коронавирусот, ова е листата на активни случаи по општини во државата

Касно вечерва здравствените власти информираат дека во последните 24 часа се направени 3836 тестирања, а регистрирани се 1321 нови случаи на коронавирусот, што е...

Hoви најави на метеоролозите за времето, доаѓаат се пониски температури во државата

Како што иди зимата, поради ведрите ноќи и утра забележана е и првата појава на мраз овие денови низ државава во раните утрински часови,...

Се намали бројот на тестови, а со тоа и бројот на нови случаи, само 1293 тестирања, а регистрирани се 515 нови случаи

Здравствените власти информира дека во последните 24 часа се направени 1293 тестирања, а регистрирани се 515 нови случаи на ко в ид-19 во: Скопје-207,...

Голем број на активни случаи во градовите Скопје, Тетово, Прилеп, Куманово, Струмица, Штип, Велес, Битола

Вкупната бројка на коронавирусот дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 38782, бројката на оздравени пациенти е 23011, на по чин ати...

Economical impact

Вечерва преку фејсбук се огласи министерот Филипче, тој напиша дека 1160 нови случаи на коронавирусот се регистрирани во последните 24 часа

Министерот за Здравство, Венко Филипче се огласи преку фејсбук статус вечерва, каде напиша: Во последните 24 часа се направени 2864 тестирања, а регистрирани се 1160...

Се огласија од Владата за легализирањето возила со странски таблици, ќе може да се регистрираат со 50% намалени давачки

Како што јавуваат од Владата, сите возила кои заклучно 1 октомври 2020 година влегле на територијата на Северна Македонија и се со странски регистарски...

ФОТО: Објавени се деталите, опфатени 300.000 граѓани кои ќе добијат финансиска пoмош од државата

Ќе им се доделат по 6000 денари на pa нливите категории граѓани, како дел од антикризните мерки од четвртиот пакет на мерки. Станува...

Се огласија од министерството за Здравтво за 100-те кревети за ковидпациенти, кои ќе ги користи државата од приватнитеболници

Министерот за здравство д-р Венко Филипче, вечерва по состанокот со сопствениците на приватните болници на „Жан Митрев“, „Систина“ и „Ремедика“,во изјава за медиумите истакна...

Владата со честитка за денот на создавањето на албанската азбука

Денот на создавањето на албанската азбука се смета за еден од клучните настани во историјата на Албанците и во нашата заедничка историја. Етничката и...

Bpeме е за kapaнтин, 1406 нови случаи на коронавирусот од само 3398 тестови, ова се резултатите денеска

Од министерството за Здравство, јавуваат дека во последните 24 часа се направени 3398 тестирања, а регистрирани се 1406 нови случаи на коронавирусот во следниве...

Facts

Вечерва преку фејсбук се огласи министерот Филипче, тој напиша дека 1160 нови случаи на коронавирусот се регистрирани во последните 24 часа

Министерот за Здравство, Венко Филипче се огласи преку фејсбук статус вечерва, каде напиша: Во последните 24 часа се направени 2864 тестирања, а регистрирани се 1160...

Се огласија од Владата за легализирањето возила со странски таблици, ќе може да се регистрираат со 50% намалени давачки

Како што јавуваат од Владата, сите возила кои заклучно 1 октомври 2020 година влегле на територијата на Северна Македонија и се со странски регистарски...

ФОТО: Објавени се деталите, опфатени 300.000 граѓани кои ќе добијат финансиска пoмош од државата

Ќе им се доделат по 6000 денари на pa нливите категории граѓани, како дел од антикризните мерки од четвртиот пакет на мерки. Станува...

Се огласија од министерството за Здравтво за 100-те кревети за ковидпациенти, кои ќе ги користи државата од приватнитеболници

Министерот за здравство д-р Венко Филипче, вечерва по состанокот со сопствениците на приватните болници на „Жан Митрев“, „Систина“ и „Ремедика“,во изјава за медиумите истакна...

Владата со честитка за денот на создавањето на албанската азбука

Денот на создавањето на албанската азбука се смета за еден од клучните настани во историјата на Албанците и во нашата заедничка историја. Етничката и...

Bpeме е за kapaнтин, 1406 нови случаи на коронавирусот од само 3398 тестови, ова се резултатите денеска

Од министерството за Здравство, јавуваат дека во последните 24 часа се направени 3398 тестирања, а регистрирани се 1406 нови случаи на коронавирусот во следниве...

Latest Articles

Вечерва преку фејсбук се огласи министерот Филипче, тој напиша дека 1160 нови случаи на коронавирусот се регистрирани во последните 24 часа

Министерот за Здравство, Венко Филипче се огласи преку фејсбук статус вечерва, каде напиша: Во последните 24 часа се направени 2864 тестирања, а регистрирани се 1160...

Се огласија од Владата за легализирањето возила со странски таблици, ќе може да се регистрираат со 50% намалени давачки

Како што јавуваат од Владата, сите возила кои заклучно 1 октомври 2020 година влегле на територијата на Северна Македонија и се со странски регистарски...

ФОТО: Објавени се деталите, опфатени 300.000 граѓани кои ќе добијат финансиска пoмош од државата

Ќе им се доделат по 6000 денари на pa нливите категории граѓани, како дел од антикризните мерки од четвртиот пакет на мерки. Станува...

Се огласија од министерството за Здравтво за 100-те кревети за ковидпациенти, кои ќе ги користи државата од приватнитеболници

Министерот за здравство д-р Венко Филипче, вечерва по состанокот со сопствениците на приватните болници на „Жан Митрев“, „Систина“ и „Ремедика“,во изјава за медиумите истакна...

Владата со честитка за денот на создавањето на албанската азбука

Денот на создавањето на албанската азбука се смета за еден од клучните настани во историјата на Албанците и во нашата заедничка историја. Етничката и...

Hot Topics

Вечерва преку фејсбук се огласи министерот Филипче, тој напиша дека 1160 нови случаи на коронавирусот се регистрирани во последните 24 часа

Министерот за Здравство, Венко Филипче се огласи преку фејсбук статус вечерва, каде напиша: Во последните 24 часа се направени 2864 тестирања, а регистрирани се 1160...

Се огласија од Владата за легализирањето возила со странски таблици, ќе може да се регистрираат со 50% намалени давачки

Како што јавуваат од Владата, сите возила кои заклучно 1 октомври 2020 година влегле на територијата на Северна Македонија и се со странски регистарски...

ФОТО: Објавени се деталите, опфатени 300.000 граѓани кои ќе добијат финансиска пoмош од државата

Ќе им се доделат по 6000 денари на pa нливите категории граѓани, како дел од антикризните мерки од четвртиот пакет на мерки. Станува...