Ајдеее, Андреа на дното последна: Со една ѕвездичка Македонија нема шанса за победа на Евровизија

Стана традиција тимот на „eurovisionlive“ да ги трансформира индивидуални поени во ѕвезди во рејтинг од еден до пет, пишува прес24.

Користат ѕвезди за да ги оценат шансите за победа на секоја земја.

Ова гласање се заснова на нивните проценки и долгогодишно искуство. Не е вклучено лично мислење, само објективната гледна точка колку шанси имаат записите да победат на ESC.

Максимумот на ѕвезди е пет со многу добри шанси за победа и една ѕвезда за влез без речиси никакви шанси за победа.

Максимумот на ѕвезди е пет со многу добри шанси за победа и една ѕвезда за најмалку шанси. Системот на гласање се базира на оригиналниот од членовите на жирито во ЕСС.

Од 40 земји-учеснички, сите песни треба да се постават по редослед 1 – 40 поени, најдобрата земја со најголеми шанси ќе добие 40 поени, 39 поени и така натаму до 1 поен.

Ѕвездите за секој запис ќе бидат прикажани на страницата за секоја земја.

#“ Значи дека записите биле дискутирани од страна на тимот со добрите и лошите страни и така, еден или друг запис добил подобра или полоша оцена со ѕвезди, и покрај поените.

Влезот со # има нормално би бил во друга категорија за оцена со ѕвезди.

Еве ги деталите за гласањето на секој од надлежните членови на тимот.

5 ѕвезди – најдобри шанси за победа и главен фаворит:

Италија 156 поени

Шведска 150 поени

Украина 133 поени #

Полска 123 поени #

Холандија 112 поени #

Обединето Кралство 112 поени #

4 ѕвезди – добри шанси за победа:

Молдавија 127 бодови

Австрија 117 бодови

Финска 109 поени

Норвешка 105 бодови

Кипар 105 поени

Грција 104 поени

Франција 103 поени

Чешка 101 бод

Австралија 99 поени #

Естонија 92 поени #

Данска 82 поени #

Германија 80 поени #

Шпанија 76 поени #

3 ѕвезди – умерени шанси за победа:

Белгија 93 бодови

Албанија 90 поени

Сан Марино 88 бодови

Азербејџан 87 поени

Србија 75 бодови

Ерменија 71 бод

Романија 67 бодови

Малта 64 бодови

Швајцарија 59 поени #

Бугарија 59 поени #

Португалија 58 поени #

Грузија 55 поени #

Хрватска 54 поени #

Црна Гора 54 поени #

2 ѕвезди – помалку шанси за победа:

Ирска 48 бодови

Словенија 34 бодови

Исланд 34 бодови

Литванија 33 бодови

Латвија 30 поени #

1 ѕвезда – речиси и да нема шанси за победа:

Израел 24 бодови – ИзворПрес24.

Северна Македонија 17 поени