Бектеши во одбрана на Адеми му порача на Милошоски: За такви како тебе не треба да има место на политичката сцена

Министерот за економија, Крешник Бектеши, по денешниот инцидент во Собранието и физи чката пресме тка помеѓу претседателот на Комисијата за европски прашања Арбр Адеми и пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и АА,

на Фејсбук напиша дека пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Антонијо Милошоски нема придонесено ништо за државата, освен поделба и национ ализам и по тоа ќе биде зап аметен.

Политичар” каков што е Антонио Милошoвски кој ништо ама баш ништо нема допринесено за оваа држава, освен поделба,

национ али ам и ом ра за, ниту пак и дал на Македонија нешто вредно што треба да се памети, единствено по што ќе остане запаметен во времето е кога за него Албанците не требаше да имаат образование уште помалку високо образование.

Антонио твоето време одамна помина, за личност каква што си ти во држава која е членка на НАТО воопшто не би требало да има место на политич ката сцена.

Ова го напиша Министерот за економија, Крешник Бектеши на својот фејсбук профил, фото: