ВИДЕО: Мече во Маврово со скршена нога преминува улица

Како што јавува Гостиварпрес, на стотина метри од браната Маврово, на патот меѓу Дебар и Маврово е снимено младенче од мечка како преминува улица, пренесува Гостивар прес. На снимката може да се азбележи дека мечето очигледно има скршена лева предна нога, бидејќи куцкајќи го претрчува преку патот. Видео во продолжение: