ВИДЕО: Нема крај, пак се ckapaa во Собранието, овојпат пратеничка од ДУИ со пратеничката група на опозицијата

Повторно тензи чно во Собранието по инцидентот со пратеникот Арбр Адеми кој со тврди предмети фрлаше кон пратениците на ВМРО-ДПМНЕ. Иако Комисијата за европски прашања беше прекината, таа сепак продолжи без претседателот Адеми и траеше околу половина час. Пред вратата на салата стоеше обезбедување, а внатре пратениците од ВМРО-ДПМНЕ бараа да се работи по деловник, пишува „А1он“. Пратениците бараа процедурално обраќање, а Арта Биљали-Зендели констатираше дека нема повеќе процедурални обраќања, по што пратениците од ВМРО-ДПМНЕ бурно реагираа. Седницата е закажана за утре на пладне. Видеото погледнете го ТУКА (а1он).