ВИДЕО: Се огласи Апасиев од Левица

Димитар Апасиев, Претседателот на Левица, на прес-конференција рече дека се co неваат дека партијата по вчерашните избори е оштетена за минимум околу 10 илјади гласа и дека им се уkp aдени, како што рече, тројца пратеници, во изборните единици 1, 2 и 4. Ќе поднесат приговор во законскиот рок од 48 часа, а најави и kp ивични пp ијави против членовите на ДИК зашто ова е, рече, невиден cka ндал во досегашната изборна историја. Соопшти дека засега немаат контакти за коалицирање, видео во продолжение: