ВИДЕО: Украински профи пилоти носат храна во Азовстал сред опсада, вакво нешто ни американците не можат

Украинците ја бранеа фабриката за челик Азовстал и често беа без храна и лекови, а неодамна се објавени снимки од тоа како пилоти им носат ору жје, лекови и храна. Андриј Билецки, кој е дел од Азо скиот по лк, им се заблагодари на пилотите за храброста и помошта. „Може да се погледне професионализмот на нашите украински пилоти. Американци никогаш не навлегле во туѓи територии, а нашите пилоти беа дури 100 км во територија со интензивна противвоздушна одбрана, кажа Билецки. ИзворПрес24. Видео во продолжение: