Продолжениот викенд започна со 518 нови случаи на коронавирусот во 25 градови низ државата, ова е листата

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 2367 тестирања, а регистрирани се 518 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 261
Куманово 13
Штип 19
Прилеп 21
Тетово 30

Струга 5
Велес 13
Битола 21
Охрид 15
Кавадарци 11

Гостивар 10
Гевгелија 11
Струмица 23
Крива Паланка 4
Радовиш 6

Кочани 11
Пробиштип 6
Берово 2
Валандово 3
Виница 2

Делчево 3
Свети Николе 8
Кичево 13
Ресен 6
Неготино 1

Поч ина ти се 9 лица, четири пац иенти од Скопје (36, 60, 65 и 53г), еден пац иент од Штип (66г), еден од Радовиш (72г), еден од Струмица (71г), еден од Пробиштип (75г) и еден паци ент од Македонска Каменица (44г).

Денеска Институтот за ја вно здра вје регистрира 200 оздравени пац иенти од:

Скопје 112
Куманово 2
Штип 7
Прилеп 5
Тетово 8

Струга 1
Велес 2
Битола 9
Охрид 3
Гостивар 8

Гевгелија 3
Струмица 10
Радовиш 5
Кочани 8
Берово 3

Валандово 4
Свети Николе 4
Кичево 3
Ресен 3

Досега во земјата се направени вкупно 231.613 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на ко ви д дијагностиц ирани во нашата земја од почетокот на епид емијата изнесува 25991, бројката на оздр авени пац иенти е 18247, на п оч ин ати е 883, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 6861.