Владата со честитка за денот на создавањето на албанската азбука

Денот на создавањето на албанската азбука се смета за еден од клучните настани во историјата на Албанците и во нашата заедничка историја. Етничката и јазичната разноличност ги сметаме за наша предност. За наше заедничко богатство. Тоа е посебноста и суштината на нашето заедништво кое се градеше со векови, чие почитување претставува обврска за нашата заедничка иднина. – Пишуваат од Владата на социјалните мрежи: