Во банка немам 7 милиони евра, институциите да им помогнат на штедачите, вели Панчев за Спорт1

Вчера се појавија информации дека големо македонско спортско име наводно останало без седум милиони евра влог во Еуростандард банка, која остана без лиценца и отиде во стечај, првата асоцијација на тврдењата на порталот Експрес, ама и на македонската јавност беше дека оштетениот е најдобриот фудбалер на Македонија во 20 век, Дарко Панчев.

Иако името на спортистот не е јавно објавено, асоцијацијата на јавноста е дека станува збор за Панчев, екипата на Спорт1.мк контактирала со Панчев, а тој им одговорил:

Најмногу ми е жал за оние мали луѓе кои ја хранеа својата празна душа со вакви дезинформации за на крај да бидат разочарани заради оваа невистина, вели Панчев за Спорт1.

Јас седум милиони евра во банка немам и не знам на кого му паѓаат вакви идеи и која е целта за вакви шпекулации. Исто така сочув ствувам со сите оние ошт етени граѓани кои настрадаа, со надеж дека нашите институции ќе најдат начин да им помогнат на овие луѓе, вели Панчев, ексклузивно за Спорт1.