Големо браво, во овој македонски град нема позитивни на коронавирусот

Како што јавуваат од Министерството за здравство дека, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа, Направени се 3.561 тестирања, а регистрирани се 242 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје – 173, Прилеп – 12, Битола – 10, Кавадарци – 9, Куманово – 6, Гевгелија – 5, Велес – 4, Тетово, Гостивар, Охрид, Струмица и Струга – по 3, Кочани и Делчево – по 2, Кичево, Крива Паланка ,Дебар и Валандово – по 1.

Во текот на изминатите 24 часа регистрирани се 6 по инат и лица: 2 лица од Скопје (71г и 87г), и едно лице од Кавадрци (84г), Охрид (72г), Струга (74г) и Ресен (80г).

Досега во земјата се направени вкупно 1.611.793 тестирања на коронавирусот. Вкупната бројка на дијагнос тицирани лица во нашата земја од почетокот на еп де мијата изнесува 225.972, бројот на озд авени паци енти е 213.174, на поч ина ти е 7.981, а бројот на активни случаи изнесува 4.817.

Според епидем иолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Скопје 99552, Активни 2548
Куманово 13169, Активни 100
Тетово 11439, Активни 52
Прилеп 10888, Активни 321
Битола 9390, Активни 349

Гостивар 8094, Активни 20
Велес 7538, Активни 104
Кавадарци 7496, Активни 190
Охрид 6886, Активни 247
Штип 6784, Активни 83

Струмица 6348, Активни 146
Кичево 4344, Активни 64
Кочани 4122, Активни 40
Струга 3954, Активни 35
Гевгелија 2979, Активни 103

Неготино 2653, Активни 39
Свети Николе 2157, Активни 16
Крива Паланка 1968, Активни 30
Ресен 1900, Активни 86
Радовиш 1824, Активни 37

Берово 1483, Активни 10
Делчево 1474, Активни 30
Дебар 1459, Активни 1
Виница 1180, Активни 3
Пробиштип 1144, Активни 6

Валандово 1054, Активни 53
Кратово 791, Активни 4
Богданци 693, Активни 26
Демир Хисар 650, Активни 16
Крушево 609, Активни 11

Македонски Брод 546, Активни 29
Демир Капија 438, Активни 9
Македонска Каменица 430, Активни 6
Пехчево 359, Активни 0 – град во областа Малешевија со 0 случаи на коронавирусот.
Дојран 177, Активни 3