Голем број на активни случаи во градовите Скопје, Тетово, Прилеп, Куманово, Струмица, Штип, Велес, Битола

Вкупната бројка на коронавирусот дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 38782, бројката на оздравени пациенти е 23011, на по чин ати е 1110, а бројот на активни случаи изнесува 14661, заклучно со 07.11.20 година.

Од пред некој ден се регистрираат два контролни теста, а според досега завршените епидемиолошки анализи дистрибуцијата по градови заклучно со сабота 07.11.20 е следна:

Скопје 16924, активни 6732• Куманово 2615, активни 641• Дебар 376, активни 74• Штип 1913, активни 424•

Прилеп 1765, активни 798• Тетово 2670, активни 890• Струга 929, активни 186• Велес 1120, активни 672•

Битола 996, активни 495• Охрид 924, активни 397• Кавадарци 708, активни 367• Гостивар 1437, активни 393•

Гевгелија 478, активни 215 (24 лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 83 на Богданци и 12 се странски државјани)•

Струмица 1182, активни 649• Крива Паланка 279, активни 125• Радовиш 296, активни 115• Крушево 46, активни 23•

Кочани 848, активни 266• Пробиштип 248, активни 94• Демир Хисар 104, активни 34• Македонски Брод 115, активни 15• Пехчево 60, активни 4• Берово 236, активни 60• Валандово 117, активни 36•

Виница 224, активни 107• Делчево 299, активни 144 (74 лица од ПЕ Делчево се од Македонска Каменица)•

Кратово 90, активни 59• Свети Николе 543, активни 125• Кичево 724, активни 286• Ресен 284, активни 90•

Неготино 232, активни 145 (21 лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија)

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

Чаир – 400• Гази Баба – 913• Аеродром -1079• Карпош – 923•

Центар – 893• Кисела Вода – 803• Ѓорче Петров – 555• Бутел – 366•

Шуто Оризари – 93• Студеничани – 33• Сарај – 63• Арачиново -14• Илинден – 160•

Сопиште – 58• Чучер Сандево – 47• Петровец –62• Зелениково -37• Странец – 88• Нераспределен- 145