Денеска спремете се, две општини без вода

Од Јавното Претпријатие Водовод и Канализација – Скопје известуваат дека на ден 11.05.2022 година (среда), поради уличен дефект ф -100 мм на ул. Петре Пирузе бр. 12 (по старо Мексичка), прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улиците Петре Пирузе, Ташкенска, Хаванска и дел од улиците Варшавска и Хелсинки. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот и ке трае се до завршување со санација на дефектот (o. Карпош). Исто така на ден 11.05.2022 година (среда) поради уличен дефект ф-80 мм на ул. Кратовска бр. 23, прекинато водоснабдување ќе имаат дел од корисниците од улиците Кратовска и Банско. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 08:30 часот до завршување со санација на дефектот (о. Центар).