ФОТО: 3емјотрес од 2.2 степени ја стресе Македонија, регистриран е на 14 километри длабочина

Земјотрес со јачина од 2.2 степени по Рихтер денеска е регистриран во Македонија.

3eмјотресот е со епицентар на 9 километри од градот Гостивар и со длабочина од 14 километри.

Во соседството денеска 3емјотреси имаше во Грција, Албанија и Бугарија. Фото: