Коронавирусот во овие 30 градови е регистриран, каде од 2688 тестирања има 641 нови случаи

Во овие 30 градови низ државата, како што јавуваат Здравствените власти, Во последните 24 часа се направени 2688 тестирања, а регистрирани се 641 нови случаи на ко ви д-19 во:

Cкопје 325
Куманово 26
Дебар 1
Штип 25
Прилеп 38

Тетово 25
Струга 5
Велес 10
Битола 14
Охрид 10

Кавадарци 25
Гостивар 11
Гевгелија 20
Струмица 24
Крива Паланка 9

Радовиш 5
Крушево 1
Кочани 10
Пробиштип 3
Демир Хисар 2

Пехчево 2
Берово 3
Валандово 3
Виница 3
Делчево 2

Кратово 3
Свети Николе 3
Кичево 18
Ресен 8
Неготино 7

Поч и нати се 12 лица, тројца пац иенти од Скопје (52, 73 и 85г), еден од Куманово (59г), двајца пац иенти од Прилеп (78 и 75г), двајца од Велес (61 и 62г), двајца паци енти од Гостивар (43 и 76г), еден од Струмица (66г) и еден паци ент од Свети Николе (69г).

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 233 оздра вени паци енти од:

Скопје 89
Куманово 6
Дебар 2
Штип 11
Прилеп 13

Тетово 15
Струга 3
Велес 3
Битола 14
Кавадарци 4

Гостивар 1
Гевгелија 2
Струмица 18
Крива Паланка 4
Радовиш 8

Кочани 25
Пробиштип 3
Берово 2
Валандово 2
Виница 2

Делчево 1
Свети Николе 2
Кичево 2
Неготино 1

Досега во земјата се направени вкупно 226.612 тестирања на Ко вид -19.

Вкупната бројка на ков ид дијаг остицирани во нашата земја од почетокот на еп идемијата изнесува 24836, бројката на оздравени пациенти е 17905, на по чин ати е 862, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 6069.