Коронавирусот не стивнува, 347 нови случаи се регистрирани од направени 2013 тестирања

Во последните 24 часа се направени 2013 тестирања, а регистрирани се 347 нови случаи на ков ид-19 во:

-Скопје 179
-Куманово 24
-Тетово 14
-Прилеп 5
-Гостивар 8

-Штип 13
-Битола 1
-Велес 11
-Охрид 18
-Струмица 7

-Кавадарци 13
-Струга 4
-Кочани 8
-Кичево 4
-Свети Николе 2

-Гевгелија 1
-Дебар 4
-Ресен 1
-Крива Паланка 3
-Берово 4

-Делчево 10
-Пробиштип 5
-Виница 1
-Богданци 3
-Крушево 1

-Демир Капија 2
-Пехчево 1

Поч и нати се 11 лица, пет паци енти од Скопје (35, 75, 65, 81 и 74г.), еден пац ент од Штип (80г.), еден од Велес (82г.), од Струмица (78г.), од Кавадарци (55г.), еден пац иент од Валандово (63г.),и еден паци ент од Пехчево (93г.). Еден е по чи ат вон, останатите пац иенти се по чи ати во бол ички услови.

Денеска Институтот за јавно здра вје регис трира 378 оздравени пацие нти од:

Скопје 270 -Куманово 13 -Тетово 11 -Прилеп 15 -Гостивар 4 -Штип 5 -Битола 3 -Велес 6 -Струмица 9

Кавадарци 8 -Струга 1 -Кочани 4 -Кичево 5 -Свети Николе 2 -Гевгелија 2 -Неготино 4 -Ресен 3

Крива Паланка 4 -Радовиш 3 -Берово 2 -Богданци 1 -Кратово 1 -Крушево 1 -Пехчево 1

Досега во земјата се направени вкупно 441.134 тестирања на Ков ид -19.

Вкупната бројка на ков ид дијагно стицирани во нашата земја од почетокот на еп иде мијата изнесува 90471, бројката на оздравени пацие нти е 76423, на поч на ти е 2779, а бројот на активни случаи изнесува 11269.