Миле Зечевиќ: Никој освен Зоран Заев не може да ја води Владата

Bо емисијата 24 анализа, Миле Зечевиќ од СДСМ истакна дека треба да се сочува заедништвото на партијата и на СДСМ не му се потребни турбуленции во овој момент. Добро би било за нас како парт ија да го продолжиме процесот и сум уеден дека никој освен Зоран Заев не може да води владата за да во 2024 излеземе на редовни парламентарни избори. Тоа е мојот став и позиција. Секое друго решение го смертам како решение кое ќе не воведе во предвремени парламентарни избори, кажа Зечевиќ. ИзворПрес24.