Нови случаи на коронавирусот во македонските градови во Тиквешко

Во моментов се утрврдуваат контактите кои што ги имале, со цел да се утрврдат и спречи понтатамошното ши рење на нови случаи во Тиквешијата. Коронавирусот зема замав во Тиквешијата, денеска се регистрирани четири лица позитивни на коронавирусот. Станува збор за три пациенти од Кавадарци и еден од Неготино. Во Кавадарци најмладиот има 19 години, останатите се на возраст од 52 и 53 години. Мажот на возраст од 53 години е сместен на Инфективно одделение во Велес, останатите се на домашно лекување. Во Неготино е нов случај е 39-годишна жена, која била вработена во Кавадарци. Сите се тестирале бидејќи пројавиле симптоми.