Нов земјотpec го погоди Балканскиот Полуостров

Како што јавуваат медиумите, продолжуваат потресите во регионот, а во 17.36 часот бил регистиран земјотрес со магнитуда од 2,6 степени во близина на Крк. Интензитетот во епицентарот на магнитудата изнесувал од 3 до 4 ЕМС, пишува Сеизмолошката служба на Хрватска. Со оглед на тоа дека станува збор за слба земјотрес, најверојатно нема поголема материјална штета, пренесе Прес24.