Пиkoт е тука, нови жapиштa и 594 нови случаи на коронавирусот денеска, во овие градови се регистрирани новите

Пикот дојде и кај нас, како што јавуваат од министерството за Здравство, Во последните 24 часа се направени 2617 тестирања, а регистрирани се 594 нови случаи на ков ид-19 во:

Скопје 303
Куманово 22
Дебар 5
Штип 13
Прилеп 19

Тетово 26
Струга 12
Велес 17
Битола 18
Охрид 10

Кавадарци 7
Гостивар 12
Гевгелија 13
Струмица 34
Крива Паланка 7

Радовиш 6
Кочани 18
Пробиштип 3
Демир Хисар 2
Пехчево 1

Берово 2
Валандово 7
Виница 2
Делчево 5
Кратово 1

Свети Николе 2
Кичево 17
Ресен 7
Неготино 3

Во болнички услови поч ин ати се 3 лица, пац иент од Куманово (70г), од Прилеп (67г) и еден пац иент од Богданци (75г).

Денеска Институтот за јавно здр авје регистрира 162 оздр авени пац иенти од:

Скопје 79
Штип 8
Прилеп 6
Тетово 5
Струга 1

Велес 2
Битола 3
Кавадарци 2
Гостивар 3
Гевгелија 2

Струмица 12
Крива Паланка 6
Радовиш 1
Кочани-8
Пробиштип 1

Македонски Брод 1
Берово 8
Валандово 3
Свети Николе 7
Кичево 4

Досега во земјата се направени вкупно 219.158 тестирања на Ков ид -19.

Вкупната бројка на ко вид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епи деми јата изнесува 23201, бројката на оздрав ени па циенти е 17111, на поч инати е 824, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 5266.