Конечно: Познат еден од кандидатите за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ

Ние сме народна партија и местото ни е пред граѓаните, на плоштадите и улиците и тука е вистинското место каде што ќе ги презентираме нашите политики – Македонија за сите луѓе.

Ова го зјавил вечерва лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски пред одржувањето на партиската трибина, јавува Курир.

До крајот на месец јули очекувам 45 имиња да го поминат филтерот на партијата и да бидат потврдени од ЦК, за конечни кандидати за градоначалници.

Едно од тие имиња е веќе објавено, а станува збор за пратеникот д-р Кирил Пецаков, кој што ќе кандидат за градоначалник на општина Охрид, информира Мицкоски. Мицкоски вели дека на овие локални избори ВМРО-ДПМНЕ ќе оди со сосема нови кадри. ИзворКурир.