Сакав да дојдам на седницата и да гласам против, но имаше проблем, вели Кастриот Реџепи

Кастриот Реџепи рече дека планирал да дојде на седницата во Собранието и да гласа против Иницијативата за доверба на Владата но вели дека имало проблем бидејќи ќе бил сам во Собранието кој што ќе гласал против. На својата прес конференција рече дека останал надвор од процесот бидјеќи смета дека Македонија треба да се движи напред кон Н АТО и Европската Унија и дека не е време за предвремени избори. Тврди дека е горд што останал како што вели заштитник на интересите на граѓаните.