Вечерва се огласија и од MBP за случајот во Куманово од денес со девојката и момчето

За дененешниот случај во Куманово, каде социјалните мрежи се појави видео на настан кој се случил во Куманово, зад Центарот за култура Трајко Прокопиев.

За случајот вечерва се огласија и од МВР: Во врска со случајот на насилство во Куманово кој денеска се споделува на социјалните мрежи, СВР Куманово презема соодветни мерки и активности за расчистување на случајот.

За настанот е известен јавен обви нител, а извршен е службен разговор со нап аѓ чот кој физ ич ки ја нап днал девојката.

Во врска со случајот ќе биде извршен разговор и со други лица и по документирање на случајот ќе следува соодветен поднесок, велат од МВР.