Стигнале резултатите за коронавирусот тестот од Талат Џафери кој бил примен на клиника

Денеска стигнале резултатите за вториот коронавирус тест на Сообранискиот спикер, Талат Џафери, јавуваат медиумите.

Претседатателот на Собранието, Талат Џафери, денеска е примен на Клиниката за инфе ктивни и феб рилни бол ести при Универзитетскиот клинички центар во Скопје Мајка Тереза, јавува 360 степени.

Информацијата за „360 степени“ ја потврдиле и од неговата матична партија, ДУИ.

(Примен е н.з.) на системска контрола. На тестирањето (за коронавирусот н.з.) е негативен, велат од ДУИ.

И од нео фицијални извори, 360 степени дознава дека Талат Џафери бил негативен на тестот за Коронавирусот, но дека повеќе симптоми укажувале на присуство на коронавирусот. Тој e во стабилна состојба, но има пнев монија.

Талат Џафери на 21 јули (во вторникот) за Плусинфо изјави дека се тестирал за коронавирусот и дека тестот му е негативен. Најави дека ако треба ќе направи уште еден тест, пред одржувањето на конститутивната седница на Собранието.