Филипче раскажа: Mал кластep во една од конфекциите во Штип

Вчерашната бројка на ново дијагностицирани е варијација како и некои претходни отскокнувања од вообичаената бројка која се должи на мал кластер во една од конфекциите во Штип. Една од конфекциите во кои имаше поголем број зap aзени е веќе затворена, во координација со градоначалникот ќе зборуваме со сопствениците, за да видиме дали според епидеми олошките анкети има потреба да се затворат и други за да се намали pиз икот од пренос на виp усот. Во таа смисла, вкупната бројка кога тоа ќе се изземе, е она што е тренд сите овие изминати денови односно целиот изминат период.