Филмски, инспектори упаднале во Тетовско во мини зоолошка градина во угостителски објект

На 20.11.2021 од страна на полициски службеници од Одделот за кp иминалистичка полиција – Секторот за општ и насилен кp иминал, во содејство со Оддел за специјални полициски операции.

СВР Тетово, инспектори од Државен инспекторат за животна средина и преставник од ЗОО Скопје, по претходно добиена наредба од Јавен обвинител, извршена е контрола во угостителски објект во с.Чегране.

При извршената контрола пронајдена е мини зоолошка градина, која е во состав на објектот, при што било констатирано дека во неа се чуваат повеќе диви животни, за кои сопственикот не поседува документи.

По документирање на случајот од страна на Државниот инспекторат за животна средина ќе биде изготвен записник, а СВР Тетово до надлежното Основно јавно обвинит елство против сопственикот на објектот ќе поднесе соодветен поднесок.