ФОТО: Вечерва 3 земјотреси ја стресија Македонија, епицентарот е во соседна Грција

Вечерва дури 3 земјотреси ја стресија Македонија, епицентарот на сите 3 е во соседна Грција.

Во близината на Лерин, првиот земјотрес е во 21:43 минути со јачина од 5.5 степени и 10 км длабочина.

Вториот земјотрес, исто со длабочина од 10 километри е со јачина од 3.5 степени.

И третиот земјотрес во 21:53 минути е со јачина од 4.2 степени, а на 2 км длабочина, во близината на Лерин.