ФОТО: Земјотрес овојпат во Македонија, епицентар во близина на Љубојно и Бистрица, под Пелистер

Земјотрес од 2.6 степени според рихтер вечерва беше осетен на 15 км од Битола.

Земјотреот се случил во 19 часот и 26 минути.

Земјотресот е почуствуван и во Албанија и Грција.

Епицентарот на земјотресот е на 15км од Битола, во падините на Баба Планина, поточно меѓу селата Љубојно и Бистрица.