ФОТО: Попладнево нов земјотpec повторно ги здpма Лерин и Битола

Епицен тарот на земјотресот е во пограничното подрачје Битола – Лерин, на 120 километри јужно од Скопје.

Денеска повторно земјотрес со локална Рихтерова магнитуда од 4,5 степени регистрираше Сеизмолошката опс ерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје попладнево во 16.14 часот во Грција.

Според досегашните податоци, земјотресот е најc илно почувствуван во градот Битола и околината со инте зитет од V степени според Европската макросеизмичка скала, соопшти Опсерваторијата.