Ќесите ќе се 15 денари парче, КАМ побара од купувачите да користат торби

Од утре во сила стапуваат законските измени со кои пластичните ќеси ќе чинат 15 денари за парче. Маркетот КАМ побара од купувачите да користат повеќенаменски торби за пазарење или хартиени ќеси. На нивната страница стои: Почитувани потрошувачи, ве информираме дека од утре (01.12) задолжителната так са за биоразградливите ќеси ќе изнесува 15 ден. Прочитајте повеќе во соопштението до јавноста: